Εκπαιδευτική εκδρομή των μαθητών/τριών της Β’ Τάξης του 11ου ΓΕΛ Πατρών στη Ρώμη.

Εκπαιδευτική Εκδρομή Των Μαθητών/τριών Της Β’ Τάξης Του 11ου ΓΕΛ Πατρών Στη Ρώμη.

Μία ξεχωριστή εβδομάδα στην αιώνια πόλη έζησαν οι μαθητές της Β’ Λυκείου του σχολείου μας. Συγκεκριμένα, την εβδομάδα 1-7 Μαρτίου2024 οι μαθητές, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Περούλη Βασίλειο, Νικολοπούλου Γεωργία ,Καλοφώνου Μαρία και Προβιζιονάτου Βιτσέντζα, ταξίδεψαν με  πλοίο στην Ιταλία.

Η εκδρομή ξεκίνησε με επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας και του Βεζουβίου με εκτενή ξενάγηση από έμπειρο επαγγελματία ξεναγό.

Τις επόμενες μέρες πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στις κατακόμβες της Δομιτίλλας, το Κολοσσέο, την Αρχαία Αγορά ,περιήγηση στο ιστορικό κέντρο της Ρώμης, το Πάνθεον ,τη βίλα  Βorghese και όλες τις διάσημες πλατείες της Ρώμης, Piazza Navona, Piazza di Spagna, Piazza del Popolo, Piazza Venezia και πολλές άλλες, όπως και την περιοχή του Τραστέβερε.

Το αποκορύφωμα της εκδρομής ήταν η πολύωρη εκτενής ξενάγηση στο Μουσείο του Βατικανού, την Capela Sistina και την Βασιλική του Αγίου Πέτρου, με τους μαθητές να βλέπουν εικόνες που μόνο στα βιβλία είχαν μέχρι τώρα γνωρίσει.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να περιηγηθούν στην ιταλική πρωτεύουσα, να γνωρίσουν τις γωνιές της και τις ομορφιές της και να χαρούν  μία απόλυτα επιτυχημένη δράση, η οποία συνδύασε πολιτισμό, εμπειρίες, ξεναγήσεις, τοπική γαστρονομία  και ενδυνάμωση σχέσεων μαθητών και καθηγητών.