Την εβδομάδα 22 – 29 Οκτωβρίου 2023, η ομάδα ERASMUS+ του 11ου ΓΕΛ Πατρών, ταξίδεψε στη Βουλγαρία, στην 3η επίσκεψη ανταλλαγής μαθητών στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος.

Το 11ο ΓΕΛ συνεχίζει το Ευρωπαϊκό του ταξίδι, στη Βουλγαρία

Την εβδομάδα 23-29 Οκτωβρίου 2023, η ομάδα Εrasmus + του σχολείου μας, στο πλαίσιο των επισκέψεων ανταλλαγής μαθητών για τους σκοπούς του Ευρωπαϊκού μας προγράμματος, ταξίδεψε στην ηλιόλουστη γειτονική  Βουλγαρία, στην πρωτεύουσα Σόφια και την παραλιακή Βάρνα. Η ομάδα αποτελούνταν από 5 μαθήτριες ,την εκπαιδευτικό Κα Φλωράτου Αμαλία  και την συντονίστρια του προγράμματος, Κα Νικολοπούλου Ζέττα.

 Το σχολείο υποδοχής, το Konstantin Preslavski,ένα από τα παλαιότερα και ιστορικά σχολεία της Βάρνας, σχολείο Καλών Τεχνών και Ανθρωπιστικών Σπουδών, επιφύλαξε θερμό καλωσόρισμα  και φιλοξενία στις Ευρωπαϊκές αποστολές, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας οι οποίες έμοιαζαν περισσότερο με αίθουσες τέχνης.Το θέμα εργασίας αφορούσε την ευαισθητοποίηση πάνω στην σπατάλη τροφίμων, την κατανάλωση προϊόντων της εποχής και της χώρας , τη διάδοση παραδοσιακών προιόντων  και, γενικά, την αειφορία στα τρόφιμα, συνεχίζοντας το θέμα της αειφορίας στην ένδυση, όπως παρουσιάστηκε την προηγούμενη χρονιά.

Η Βάρνα άφησε άριστες εντυπώσεις στους  Ευρωπαίους  εταίρους με την ζεστή φιλοξενία, τα τεράστια πάρκα και τις πλατείες , το ειδυλλιακό παραθαλάσσιο μέτωπο στην επιβλητική Μαύρη Θάλασσα και τα αμέτρητα αγάλματα και έργα τέχνης σε δημόσιους χώρους.  Η εβδομάδα συμπληρώθηκε από την επίσκεψη στο εντυπωσιακό  παλάτι του Balchik ,το απόκρημνο  ακρωτήριο του Kaliakra  και τα αρχαιότερα αλατωρυχεία της Ευρώπης, από τα αρχαιότερα του κόσμου, στην Provadia.

Επόμενος σταθμός του Ευρωπαϊκού μας ταξιδιού, η Ελλάδα. Μία εβδομάδα αφιερωμένη στον πλούτο της  Ελληνικής  γης , τα παραδοσιακά προϊόντα, τα βότανα και τα φρούτα ,τη μοναδική γαστρονομία, τους καρπούς της στεριάς και της θάλασσας. Οι προετοιμασίες πυρετώδεις και το σχολείο και οι Ελληνικές οικογένειες έτοιμες να ανοίξουν τις πόρτες και τις καρδιές τους στους 50 εκλεκτούς καλεσμένους μας από 5 χώρες της Ευρώπης! Καλώς να ορίσουν!!