23-2-2023 – Ενδοσχολική Επιμόρφωση στο 11ο ΓΕΛ Πατρών – 2η επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του σχολείου, με θέμα: “Εφαρμογή των αρχών της Διαφοροποιημένης Παιδαγωγικής προσέγγισης στη σχολική τάξη”.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η 2η επιμορφωτική συνάντηση των εκπαιδευτικών του σχολείου μέσω Webex, με θέμα την Επιμόρφωση σε πρακτικές υποστήριξης των μαθητών και των μαθητριών στο πλαίσιο της Διαφοροποιημένης Διδασκαλίας (ΔΔ)”.

Η επιμορφωτική συνάντηση έγινε στα πλαίσια της Ενδοσχολικής επιμόρφωσης που έχει προγραμματιστεί στο σχολείο με θέμα: Ενδοσχολική επιμόρφωση εκπαιδευτικών στα σύγχρονα εργαλεία και μεθόδους διδασκαλίας’.

Εισηγήτρια του επιμορφωτικού προγράμματος ήταν η κα Ιωάννα Μουστάκα ΠΕ02 Med Επιστήμες της Αγωγής, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων , εκπαιδευτικός του σχολείου μας.

Σκοπός της επιμόρφωσης ήταν να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί τη διαφοροποιημένη διδασκαλία , μία μέθοδο που  στην ουσία είναι ένα μίγμα διδασκαλίας σε μικρές ομάδες, εξατομικευμένης παρέμβασης και κλασικής συνολικής διδασκαλίας της τάξης. Στόχος της διαφοροποιημένης διδασκαλίας είναι να αναδείξει την αξία κάθε μαθητή και να τον εντάξει στο μαθησιακό περιβάλλον. 

 Η επιμόρφωση είχε μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχή από τους συναδέλφους του σχολείου.