Εκπαιδευτική Δράση: “Έφηβοι Ενεργοί πολίτες”

Μία ιδιαίτερα επίκαιρη  και άκρως επιμορφωτική εκπαιδευτική παρέμβαση παρακολούθησαν οι μαθητές της Β’ τάξεως του σχολείου μας, στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας που υλοποιούν. Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πάνω στο HUMAN TRAFFICKING,την σύγχρονη μορφή εμπορίας και δουλείας ανθρώπων, στον 21ο αιώνα, από τον Κο Κοντούδη Δημήτριο, ειδικό επιμορφωτή της Α21.

 Η Α21, Abolishing slavery in the 21st century, είναι ένας διεθνής, μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2008 στη Θεσσαλονίκη και πλέον δραστηριοποιείται σε 19 γραφεία σε 14 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αποκλειστικό αντικείμενο της Α21 είναι η καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων.

 Οι Εκπαιδευτικές παρεμβάσεις στα σχολεία, εγκεκριμένες από το ΥΠΑΙΘ,  αποσκοπούν στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών για το φαινόμενο της εμπορίας ανθρώπων, τους κινδύνους που ενέχει, καθώς και για τις κοινωνικές του προεκτάσεις πάνω στη βάση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Απώτερος σκοπός του Προγράμματος είναι η κινητοποίηση της σχολικής κοινότητας τόσο για τη μείωση του φαινομένου της εμπορίας ανθρώπων όσο και για την πρόληψή του, μέσω ενημέρωσης και γνωστοποίησης των σκληρών αριθμών και περιστατικών.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης της Β΄ τάξης , με τίτλο «Έφηβοι Ενεργοί πολίτες»